عوارض از صادرات محصولات آب بر گرفته می‌شود
عوارض از صادرات محصولات آب بر گرفته می‌شود

عوارض از صادرات محصولات آب بر گرفته می‌شود نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند با گرفتن عوارض از صادرات محصولات آب بر، تولیدات کشاورزی را روی کالاهای اساسی متمرکز کنند.
به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند تا از این به بعد عوارض از صادرات محصولات کشاورزی..

عوارض از صادرات محصولات آب بر گرفته می‌شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند با گرفتن عوارض از صادرات محصولات آب بر، تولیدات کشاورزی را روی کالاهای اساسی متمرکز کنند.

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند تا از این به بعد عوارض از صادرات محصولات کشاورزی پرآب‌بر بگیرند، هدف این است که از کشت بیش از اندازه و صادرات آن به کشورهای دیگر جلوگیری شود.

سالانه ۱۲۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می شود که از نظر وزنی نسبت به جمعیت ۸۵ میلیون نفری رقم بالایی است اما در عین حال بسیاری از محصولات اساسی را وارد می کنیم، کشت محصولات آب بر مانند صیفی و سبزی، هندوانه و خربزه هم همواره مورد انتقاد کارشناسان بوده است. کشور صادر کننده عمده این محصولات آب‌بر به کشورهای منطقه است.

با صادرات این محصولات آب بر در واقع آب را به کشورهای دیگر می‌فرستیم، صادرات آب مجازی یکی از مسائلی است که کشورها به دنبال کنترل آن هستند، کارشناسان می گویند که بخشی از آب کشورها به دلیل عدم کنترل نوع محصول صادراتی از مرزها خارج می شود، بسیاری از کشورها تلاش می کنند که توازنی بین نوع محصول صادراتی ایجاد شود تا آب مجازی از کشورشان خارج نشود. حتی برخی تلاش می کنند که این موازنه را برعکس کنند و آب مجازی وارد کنند.

پایگاه اطلاع ر سانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند تا ضمن اخذ عوارض از صادرات محصولات کشاورزی پرآب‌بر، درآمد آن صرف احیای قنوات، افزایش بهره‌وری آب، محصولات کشاورزی و نیز احداث پروژه‌های آبخیزداری شود.

نمایندگان مجلس در جریان بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند (ت) ماده ۳۸ اصلاحی این لایحه با ۱۵۵ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۱۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

بر اساس بند (ت) ماده ۳۸ لایحه مذکور؛ طی سال‌های اجرای این قانون به منظور تقویت و حفظ منابع آبی کشور، وزارت امور اقتصاد و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) موظف است، سالانه نیم درصد (۰.۵%) از ارزش محصولات کشاورزی و غذایی پرآب‌بر صادراتی خلاف الگوی کشت را اخذ و هر سال نیم درصد (۰.۵%) به این عوارض اضافه کند تا در پایان سال پنجم میزان آن به دو و نیم درصد (۲.۵%) برسد و درآمد حاصل از عوارض فوق را به ردیف مربوط درآمدی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کند.

هفتاد درصد (۷۰ %) درآمد حاصل از اجرای این جز به منظور احیای قنوات، افزایش بهره‌وری آب و محصولات کشاورزی، اجرای پروژه‌های آبخیزداری و الگوی کشت در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و سی درصد (۳۰%) مابقی به منظور نصب شمارشگر (کنتور)های هوشمند چاه‌های آب کشاورزی در اختیار وزارت نیرو قرار می‌گیرد. فهرست محصولات کشاورزی و غذایی مشمول این جزء، به صورت سالانه توسط وزارت جهاد کشاورزی در ابتدای هرسال تهیه و ابلاغ می‌شود.

بر اساس مطالعات سازمان خواروبار کشا ورزی ملل متحد، آب یکی از چالش های بزرگ تولید غذا در آینده است، افزایش روز افزون جمعیت، تقاضا برای غذا و در کنار اینها موانع تولیدات کشاورزی نظیر تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین، اهمیت آب و تولید غذا را بیشتر کرده است.

رویترز امروز به نقل از مرکز پژوهشی کوپرنیک اعلام کرد: که امسال گرمترین سال در ۱۲۵ هزار سال گذشته خواهد شد.

فائو هم اعلام کرده که گرم شدن زمین عملکرد بذور کشاورزی را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.

پایان پیام/