نشست دانشجویان در خبرگزاری فارس با فرمانده ناوگروه۸۶ ارتش و مدیر مسوول روزنامه کیهان
نشست دانشجویان در خبرگزاری فارس با فرمانده ناوگروه۸۶ ارتش و مدیر مسوول روزنامه کیهان

نشست دانشجویان در خبرگزاری فارس با فرمانده ناوگروه۸۶ ارتش و مدیر مسوول روزنامه کیهان به‌مناسبت روز دانشجو نشست هم‌اندیشی دانشجویان در خبرگزاری فارس با حضور مدیرمسوول روزنامه کیهان و فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، به مناسبت روز دانشجو نشست هم ا..

نشست دانشجویان در خبرگزاری فارس با فرمانده ناوگروه۸۶ ارتش و مدیر مسوول روزنامه کیهان

به‌مناسبت روز دانشجو نشست هم‌اندیشی دانشجویان در خبرگزاری فارس با حضور مدیرمسوول روزنامه کیهان و فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، به مناسبت روز دانشجو نشست هم اندیشی دانشجویان با حضور حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان، و امیر دریادار دوم فرهاد فتاحی فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش در خبرگزاری برگزاری فارس برگزار شد.

شریعتمداری: نفوذی‌ها چهره خودی و شناسنامه غیرخودی دارند

حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در ابتدای این نشست گفت: این نکته را پیش از این در برخی از نشست‌های دانشجوئی مطرح کرده‌ام و معتقدم اشاره به آن ضروری است و آن، اینکه ابتدا باید مختصات نقطه‌ای را که در آن ایستاده‌ایم ترسیم کنیم و برای این پرسش پاسخی داشته باشیم که داستان پُر ماجرای ما از کجا آغاز شده است؟ و چرا بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب همه قدرت‌های ریز و درشت به ما حمله ور شده‌اند؟ و چرا علی رغم این هجوم همه جانبه که طی ۴۵ سال گذشته هیچگاه متوقف نشده، جمهوری اسلامی نه فقط از پا در نیآمده بلکه همه روزه بر اقتدار آن افزوده شده است؟

14020917000241 Test NewPhotoFree

مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: داستان پر ماجرای ما دقیقاً از هنگامی شروع شد که به لطف خدا، رهبری الهی حضرت امام و حضور ایثارگرانه ملت، نسخه اسلام ناب محمدی (ص) در ایران بر کرسی حاکمیت نشست.

وی افزود: اسلام ناب پیش از آن هم بود، اما در کتابخانه‌ها بود، در عرصه تئوری بود. نسخه شفا بخش بود ولی پیچیده نشده بود.

شریعتمداری گفت: یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های اسلام ناب ظلم ستیز بودن آن است. اسلامی که ظلم ستیز نباشد و به غارت و پرخوری مرفهان بی‌درد و ستمگری آنها در کنار فقر محرومان و ظلم به مستضعفان، تن بدهد، اسلام نیست، نام دیگر آن همان اسلام آمریکائی است که امام راحل ما می‌فرمود.

مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: وقتی این نسخه بر کرسی حاکمیت می‌نشیند به معنای آن ست که قرار است عملیاتی شود در این حالت اولین اتفاقی که رخ می‌دهد، و رخ داد این است که نظام سلطه و همه وابستگان ریز و درشت آن در مقابل حاکمیت جدید قد علم می‌کنند. چرا که موجودیت آن را با موجودیت خود در تعارض می‌بینند. داستان ما از این نقطه آغاز شد.

وی اضافه کرد: در تمامی آموزه‌های سیاسی آمده است برای ارزیابی حکومتی که تازه تشکیل شده است، لااقل باید سه سال از عمر آن بگذرد و البته ۷ سال نیز گفته‌اند ولی ما بلافاصله بعد از انقلاب مورد حمله همه جانبه دشمنان ریز و درشت قرار گرفتیم. چرا؟ چون حاکمیتی شکل گرفته بود که ۱۴۰۰ سال با آن درگیر بوده‌اند و می‌دانستند با چه حکومتی روبرو شده‌اند.

وی نتیجه گرفت که درگیری ما با نظام سلطه تنها در ۲ حالت پایان می‌پذیرد، یا اینکه ما از اسلام ناب در حاکمیت دست بکشیم و یا آن که نظام سلطه از خوی استکبار ستیزی خود دست بردارد و چون این ۲ حالت در افق پیش رو دیده نمی‌شود بنابراین درگیری همچنان وجود دارد. میدان‌های درگیری تغییر می‌کنند، اما اصل درگیری باقی می‌ماند که مانده است و شما در طول ۴۵ سال گذشته حتی یک بازه زمانی کوتاه مدت هم سراغ ندارید که این درگیری و تقابل وجود نداشته باشد.

شریعتمداری افزود: دشمنان ما هم بارها به این واقعیت اعتراف کرده‌اند. به عنوان نمونه، جرج فریدمن، استراتژیست معروف آمریکائی و نویسنده کتاب جهان در ۱۰۰ سال آینده می‌گوید درگیری ما با ایران به خاطر فعالیت هسته‌ای و یا حقوق بشر و مسائل دیگری از این دست نیست. ماجرا این است که ایران نه فقط بدون رابطه با آمریکا، بلکه درحال تقابل و دشمنی با آن به بزرگترین قدرت علمی و نظامی منطقه تبدیل شده و اقتدار ما را به چالش کشیده است.

14020917000244 Test NewPhotoFree

شریعتمداری یادآور شد: آنچه «فریدمن» و بسیاری دیگر از صاحبنظران درباره جایگاه ایران اسلامی مطرح می‌کنند، به وضوح و فقط با یک نیم نگاه به راهی که طی کرده‌ایم و مقایسه نقطه آغاز با نقطه‌ای که به آن رسیده‌ایم، به وضوح قابل دیدن است. کسانی که این دروغ بزرگ را در شیپورهای فریب می‌دمند که انقلاب اسلامی در گذر زمان کمرنگ‌تر شده است باید برای این سئوال پاسخی منطقی داشته باشند که اگر چنین است، پس چرا توطئه‌ها و دشمنی‌های نظام سلطه علیه ایران اسلامی، شدت و دامنه بیشتری پیدا کرده است و همه روزه نیز بر شتاب آن افزوده می‌شود؟!

مدیر مسئول روزنامه کیهان در ادامه به تشریح برخی از ترفندهای روانی دشمن در جنگ شناختی، از جمله، « تغییر تابلوها»، « مارپیچ سکوت» و « شکار میانجی » پرداخت و با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب که از دانشجویان با عنوان افسران جنگ نرم یاد کرده‌اند، گفت؛ افسر جنگ نرم باید دشمن را بشناسد، اردوگاه دشمن و عوامل پنهان و آشکار دشمنان را شناسائی کرده و راه‌های مقابله با آن‌ها را بداند.

شریعتمداری در ادامه افزود: نفوذ یکی از راه کارهای دشمن برای مقابله است و به دو نوع متفاوت از نفوذ اشاره کرده و گفت: عامل نفوذی اگر ماموریت تخریب و انفجار و ترور داشته باشد، همه توان خود را به کار می‌گیرد تا شناخته نشود، این گونه از نفوذی‌ها سعی می‌کنند که کاملاً چهره خودی داشته باشند.

وی، نوع دوم نفوذ را خطرناک‌ترین انواع نفوذ داسته و از آن با عنوان نفوذ در ساختار یاد کرد و گفت: ماموریت این دسته از نفوذی‌ها تغییر محاسبات مسئولان و دیدگاه‌ها و باورهای مردم است.

شریعتمداری در توضیح ماموریت یک نفوذی از این نوع گفت؛ آنها برخلاف نوع اول، دیدگاه و نظرات خود را به گونه‌ای که انگار برخاسته از دلسوزی است با مسئولان و یا از طریق رسانه‌ها با مردم در میان می‌گذارند. چرا که ماموریت آنها تغییر محاسبات و باورهاست بنابراین باید آنچه در سر می‌پرورانند را مطرح کنند.

شریعتمداری در این خصوص به آیه‌ای از سوره محمد (ص) اشاره کرد که خداوند متعال خطاب به پیامبر و مومنان می‌فرماید « وَلَوْ نَشَاءُ لَأَرَیْنَاکَهُمْ فَلَعَرَفْتَهُمْ بِسِیمَاهُمْ ۚ وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فِی لَحْنِ الْقَوْلِ ۚ وَاللَّهُ یَعْلَمُ أَعْمَالَکُمْ. اگر می‌خواستیم آنها یعنی منافقان (و نفوذی ها) را به شما نشان می‌دادیم تا از چهره‌هایشان آنها را بشناسید ولی آنان را از نوع سخنشان می‌توانید شناسائی کنید ».

وی گفت: اگر نقشه راه را بشناسیم، اظهارات و نظراتی که با آن متفاوت بوده و در تعرض هستند قابل شناسائی است. کسانی که مامور نفوذ در ساختار نظام و تغییر محاسبات هستند، چهره خودی و شناسنامه غیر خودی دارند.

شریعتمداری در بخش دیگری از سخنان خود به جنگ غزه اشاره کرد و گفت: طوفان الاقصی یک رخداد معمولی نیست بلکه تمامی شاخصه‌های یک واقعه‌ای عظیم را در خود دارد.

14020917000246 Test NewPhotoFree

وی با استناد به تاکیدهای مکرر رهبر معظم انقلاب درباره پیچ بزرگ تاریخی افزود که تمامی شواهد و قرائن و رخدادهای جانبی حکایت از آن دارند که طوفان الاقصی نمادی از همان پیج بزرگ تاریخ است. نیم نگاهی به این رخداد عظیم نشان می‌دهد که فصل تازه‌ای از تمدن بزرگ اسلامی شکل گرفته است.

وی با اشاره به اظهار نظر بسیاری از مقامات و استراتژیست‌های بلند آوازه جهان و از جمله صاحب‌نظران غربی گفت: به وضوح می‌توان دید که خواسته حضرت امام و پیش‌بینی حضرت آقا در حال وقوع است.

شریعتمداری به اظهارات چند سال قبل نتانیاهو در نشست استماع کنگره آمریکا و سخنان برژینسکی در اجلاس امنیتی آتلانتیک اشاره کرد که هر دو از نزدیک شدن جهان به پیچ بزرگ تاریخ با محوریت ایران اسلامی سخن گفته بودند. نتانیاهو می‌گوید کسانی که این پیچ را انکار می‌کنند سر خود را در شن فرو کرده‌اند و خطر ایران را درک نمی‌کنند! و برژینسکی می‌گوید؛ می‌بینم که تابلوهای راهنمای این پیچ را خمینی و خامنه‌ای نصب کرده‌اند.

فرمانده ناوگروه ۸۶ ارتش در جمع دانشجویان: با سفر به‌دور دنیا قدرت نظامی ایران را به رخ جهانیان کشیدیم

امیر دریادار دوم فرهاد فتاحی فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش هم در این نشست ضمن تبیین ماموریت این ناوگروه، به سوالات دانشجویان نیز پاسخ داد.

دریادار فتاحی در ابتدای این نشست، با اشاره به دستور رهبر انقلاب مبنی بر حضور نیروی دریایی ارتش در آب‌های دوردست، بیان کرد: نیروی دریایی ارتش، فرمانی را از فرماندهی کل قوا مبنی بر این دریافت کرده بود که نیروی دریایی ایران یک نیروی دریایی راهبردی است و باید در آب‌های بین‌المللی و دوردست حضور موثر و فعال داشته باشد، این حضور قطعاً برای ما برکاتی را برای کشورمان خواهد داشت.

14020917000247 Test NewPhotoFree

وی افزود: امیر دریادار ایرانی به عنوان فرمانده نیروی دریایی ارتش افسری هستند که هم در حوزه آموزش و هم در حوزه عملیات فعالیت کرده‌اند به نحوی که هم با ناو آشنایی دارند و هم هم آموزش و هم دریا را می‌شناختند. چرا که دریادار ایرانی یک تصمیم بزرگی گرفتند که دو واحد از نیروی دریایی، ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناو بندر مکران را به ماموریت کد ۳۶۰ اعزام کند.

فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه اگر سه یا چهار سال قبل فردی وجود داشت که ریسک‌پذیر بود و جسارت، جرات، دانش و تخصص دریایی را داشت، شاید می‌توانست این ماموریت را انجام بدهد، تصریح کرد: دریادار ایرانی بواسطه توانایی و شناخت از ظرفیت‌های موجود در نیروی دریایی این ریسک را پذیرفت.

وی ادامه داد: ناوهای آمریکا یا ائتلاف بالای ۷ یا ۸ هزار تن وزن دارند و هیچ وقت نمی‌توانند ۱۲۰ روز پشت سر هم دریانوردی مداوم داشته باشند و نفرات آن‌ها در دریا دوام بیاورند. اینکه نیروهای ما به مدت بیش از ۸ ماه به طور مداوم در دریا حضور داشتند، منبع اش از آموزش‌های تخصصی و دینی بزرگ است.

وی افزود: ما برای انجام این ماموریت اهداف بسیاری را داشتیم؛ ابتدا اجرای فرمان فرماندهی معظم کل قوا و پس از آن، ما حامل پیام صلح و دوستی ملت ایران برای ملت جهان بودیم و پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران را در تمام آب‌های بین‌المللی جهان در اقیانوس‌ها با عزت و اقتدار به اهتزاز درآوردیم.

فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش، تصریح کرد: کارشناسان آمریکایی و تئوریسین‌های آن‌ها در مقطعی یک نقشه دریایی را روی میز گذاشتند و خطی را از بندرعباس تا قاره آمریکا بروی آن ترسیم کردند که حدود ۹۵۰۰ مایل بود. آن‌ها اعلام کردند که نیروی دریایی ایران توان عبور از عرض اقیانوس اطلس را ندارد چه برسد به اینکه بخواهد خطری برای ما ایجاد کند. امروز نه تنها ۹۵۰۰ مایل بلکه ۳۵ هزار مایل دریایی (۶۵ هزار کیلومتر) دریانوردی کردیم و بدون کوچک‌ترین مشکل و چالش و قدرت و توان نظامی ایران را به رخ جهانیان کشاندیم.

وی ادامه داد: امروز اثبات کردیم که با تکیه بر دانش و توان بومی جوانان این کشور عزیز ایران نه تنها از عرض اقیانوس اطلس عبور کردند بلکه از طولانی‌ترین مسیر از عرض اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام عبور و بصورت مسلح در اقیانوس آرام حضور پیدا کردند. به این معنا که ناوشکن ایرانی دنا توان رزم سطحی، زیر سطحی و پروازی را داشت و اگر هر تهدیدی به سمت ناوگروه می‌آمد برای هر کدام از آن‌ها برنامه داشتند.

دریادار فتاحی با بیان اینکه از حدود یک سال پیش از آغاز این ماموریت مشغول مطالعه در خصوص در حوزه‌های مختلف بودیم، عنوان کرد: یک سال پیش از آغاز این ماموریت در حوزه‌های مختلف چالش‌های احتمالی برای خود را مشخص کردیم. به جرات می‌توانم بگویم که نیروی دریایی را می‌توانیم به دو برهه تاریخی قبل و بعد از ماموریت کد ۳۶۰ تقسیم کنیم که همکاران من در نیروی دریایی به یک پختگی رسیده‌اند و ماموریت‌های بزرگتر و مهم‌تری را در آینده انجام خواهیم داد.

14020917000249 Test NewPhotoFree

فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش با اشاره به دستاوردهای ماموریت این ناوگروه، خاطرنشان کرد: در حوزه نیروی انسانی اینکه ما به نتیجه رسیدیم که واقعاً‌ در نیروی دریایی ارتش عزیزان و همکارانی هستند که می‌توانند ۸ ماه به صورت مداوم در دریا حضور داشته باشند و ماموریت انجام دهند بزرگترین دستاورد برای ما بود.

وی ادامه داد: ما در مقاطعی که داخل دریا حضور داشتیم، دریا شرایط نامناسب و طوفانی داشت، ناوشکن دنا یک ناوشکن تماماً ایرانی است و بسیاری باور نمی‌کردند و اطمینان نداشتند که دنا بتواند این مسیر را دریانوردی کند و از دریا به سلامت عبور کند.

دریادار فتاحی، تاکید کرد: اگر در دریای طوفانی برای ۵ یا ۱۰ دقیقه شناور سیستم فنی خود را از دست بدهد و موتور، ژنراتور و تحرک خود را از دست بدهد براحتی غرق خواهد شد. اگر یک شناور به مرحله غرق شدن برسد در کسری از ثانیه این اتفاق رخ خواهد داد ولی عزیزان ما در دریای طوفانی ایستادند و یگان را هدایت کردند در دریاهای طوفانی و ما توانستیم این ماموریت را به درستی انجام دهیم.

وی افزود: عبور از تنگه ماژلان و سلبس برای اولین بار در تاریخ نیروی دریایی اتفاق افتاد در حالی که تنگه ماژلان و دماغه امید نیک در عرف دریایی به عنوان قبرستان کشتی‌ها مشهور است. هنگامی که ما از سواحل شیلی عبور می‌کردیم در برنامه دریانوردی ما عبور از تنگه ماژلان به صورت قوی مطرح نبود و قرار بود از قسمت انتهایی قاره آمریکا، دماغه هورن دریانوردی کنیم. اما، به اصرار ما تهران متقاعد شد که از تنگه ماژلان عبور کنیم و بسیار نگران بودند که آیا ما امکان عبور از این تنگه را داریم یا خیر.

14020917000248 Test NewPhotoFree

فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش، با اشاره به مدت مطالعه بروی ماموریت کد ۳۶۰، بیان کرد: یک سالی که ما در خصوص این ماموریت مطالعه داشتیم به شرکت نفت و کشتیرانی مراجعه کردیم اما کسی را پیدا نکردیم که در این مسیر دریانوردی کرده باشد چون در مسیر کشتیرانی ما نیست. در واقع عملاً وارد منطقه‌ای شدیم که هیچ چیز از آن نمی‌دانستیم.

وی ادامه داد: ما چالش‌های بسیاری مانند وضعیت جوی و خطرات پیرامونی احتمالی را برای خود تعریف کرده بودیم که کارگروه‌های مختلف برای آن تشکیل شد و چالش‌های این ماموریت را استخراج کردند. معاونت‌های مختلف برای ما بازی جنگ اجرا می‌کردند و در اتاق بازی جنگ می‌نشستیم و چالش‌های مختلفی را برای ما ایجاد و درباره آن سوال می‌کردند که اگر یک چالش ایجاد شد آن‌گاه تدبیر چیست. در این بازی جنگ‌ها به یک سری نیازمندی ها و راهکارها می‌رسیدیم و این موضوع بسیار به ما کمک کرد.

دریادار فتاحی با اشاره به سایر ابعاد ماموریت کد ۳۶۰، گفت: در این ماموریت برای اینکه نیروها خسته نشوند، یک شنبه‌ای را به نام شنبه بازآموزی تعریف کردیم. در دریا همه روزه موضوع آموزش را در دستور کار داریم. هر روز در تقویم کشور جمهوری اسلامی ایران یک مناسبت دارد و ما در دریا همه مناسبت‌ها اعم از ماه مبارک رمضان، دهه فجر، ایام فاطمیه و سایر مناسبت‌ها را در ناو اجرا می‌کنیم و از طرفی هر روز هم آموزش داریم.

وی افزود: ما شنبه را به عنوان روز بازآموزی تعریف کردیم و برای عزیزان در ناو گروه، آموزش‌های عملی را ایجاد و تحرکاتی را در افراد ایجاد و آموزش‌های تئوری را به صورت عملی تمرین می‌کردیم. به طور مثال، در قسمتی از ناو اعلام می‌کردیم که بخشی دچار حریق شده یا فردی داخل آب سقوط کرده است که در راستای این اتفاقات تمرینات مختلف برنامه‌ریزی می‌کردیم تا عزیزان بتوانند به ورزیدگی لازم دست پیدا کنند که بسیار برای ما سودمند بود.

14020917000252 Test NewPhotoFree

فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش، گفت: در یکی از این موارد، یک شب یکی از نگهبانان ساعت یک بامداد به اشتباه در موتورخانه ناو بندر مکران اعلام حریق کرد، این یک صحنه و لحظه ناگوار بود آن هم در وسط اقیانوس آرام در حالی که همه خواب هستند و فقط یک گروه از نگهبانان بیدار هستند، یک مرتبه اعلام کنند که محل حریق در موتورخانه شناور است.

وی ادامه داد: اثر این آموزش‌ها در صحنه مذکور مشاهده کردیم که همه ظرف کمتر از ۱۰ دقیقه توانستند طبق شرح وظایف تعریف شده پای کار بیایند. البته ما در همان شرایط بواسطه اینکه همه با سرعت دویدند تا در محل حاضر شوند، دو مصدوم هم دادیم. افرادی که خوابگاهشان در قسمت سینه ناوشکن بود برای رسیدن به موتورخانه که در پاشنه ناو بود، هنگام رسیدن به این محل افتادند و پای آن‌ها آسیب دید.

دریادار فتاحی افزود: هنگامی که به محل اعلام حریق رفتیم، شاهد بودیم که یکی از لوله‌های بخار از یک نقطه نشتی داده ولی چون حجم بخار زیاد بوده نفر رصد کننده این شرایط از پل فرماندهی، تصور کرده که این دود مربوط به ایجاد حریق است.

فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش، با بیان اینکه من سابقه ۲۱ ساله فعالیت روی شناور و ناو دارم، عنوان کرد: ما در اقیانوس آرام دو طوفان سنگین را پشت سر گذاشتیم. اسم اقیانوس آرام آرام است ولی واقعاً آرام نیست و دریایی به تلاطم و خرابی اقیانوس آرام ندیده بودم. در حوزه فنی نگران بودیم که بعلت دمای پایین آب ممکن است دستگاه‌های ما دچار آسیب شده و گازوئیل یا روغن دچار یخ‌زدگی شود و یا دستگاه‌های ما در فضای باز دچار آسیب شوند.

وی افزود: اگر در آنجا دچار مشکل فنی می‌شدیم واقعاً کسی نمی‌توانست به داد ما برسد. به همین دلیل، ما باید از قبل پیش بینی همه اتفاقاتی که ممکن بود در مسیر رخ بدهد را می‌کردیم. یعنی به اندازه کافی قطعات یدکی و تیم تعمیرات فنی را با خود می‌بردیم که این کار را انجام دادیم.

دریادار فتاحی با اشاره به مسائل پیش‌روی ناوگروه ۸۶، تصریح کرد: اتفاقات بسیاری در دریا برای ما رخ داد اینگونه نیست که شما یک ناو شکن را از بندرعباس به حرکت در بیاورید و بتوانید آن را به طور ۸ ماه مداوم استفاده کنید بلکه ما چالش‌ها و اشکالات بسیاری داشتیم و مجبور شدیم چندین بار توقف کنیم و حتی دفعات متعددی به مدت چند شبانه روز استراحت نکردیم و نخوابیدیم تا بتوانیم سیستم‌های خود را فعال نگه داریم.

فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش، عنوان کرد: هنگامی که به برزیل رسیدیم و به ملاقات فرمانده منطقه دریایی ریودوژانیرو رفتیم، از ما سوال کردند که شما چگونه به ناوشکن دنا سوخت رسانی کردید. حتی در مورد دیگری جانشین من و فرمانده ناو مکران به من گفت که راننده اتوبوس ما پرسید چگونه به ناوشکن دنا سوخت رسانی کردید. البته ما چندان حساس نشدیم.

وی افزود: حتی در یکی از مهمانی‌ها نیز آدمیرال آن‌ها از ما می‌پرسد شما چگونه به دنا سوخت رسانی کردید. هنگامی که به آفریقای جنوبی رسیدیم و برای ملاقات با فرمانده منطقه به پایگاه نیرو دریایی آن‌ها رفتیم. یک آدمیرال نشسته بود و معاون هماهنگ کننده گفت این آدمیرال فرمانده ناوتیپ سطحی ماست و فقط به دنبال این موضوع است که مطلع شود چگونه به ناو شکن دنا سوخت‌رسانی شده است.

14020917000250 Test NewPhotoFree

دریادار فتاحی، بیان کرد: آن‌ها را به ناو مکران دعوت کردیم تا نحوه سوخت رسانی به ناو شکن دنا را برایشان توضیح دهیم. این مقطع با ماه رمضان مصادف شد و ما یک مهمانی افطاری برگزار کردیم تا در خدمت تعدادی از شیعیان و مسلمانان آفریقا باشیم و به خوبی از این مراسم استقبال شد. در این مهمانی، ۱۹ نفر از نیروی دریایی آفریقای جنوبی نیز در این مراسم یک ساعت زودتر حضور پیدا کردند و آدمیرال آنها روی دک پرواز مکران ایستاده بود و به محض مشاهده من سوال کرد شما چگونه به ناو شکن دنا سوخت رسانی کرده‌اید در حالی که هیچ سیستم سوخت رسانی بر روی ناو مکران مشاهده نمی‌کنم.

فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش، گفت: افرادی که در دریا فعالیت کرده‌اند اهمیت و ارزش این کار را بخوبی متوجه هستند. به آن‌ها گفتیم که این کار از طریق یک روش بومی انجام شد و به دنبال این بودند که احتمالاً ما سوخت هسته‌ای داریم. البته هواپیمای آن‌ها از بعد تنگه ماژلان تا برزیل بدنبال تجهیزات رادیواکتیو و هسته‌ای بود..

وی افزود: ما انواع روش‌های ورود به بنادر اعم از رسمی و غیر رسمی را داریم. ما بطور غیر رسمی به بندر جاکارتای اندونزی رفته بودیم ولی برخورد نیروی دریایی اندونزی کاملاً رسمی بود و در سطح بسیار بالا ناوگروه را دریافت کردند. در برزیل نیز به همین شکل انجام شد البته در برزیل بسیار تحت فشار بودند و نمی‌گذاشتند ما عکس‌برداری انجام دهیم.

فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش با اشاره به دستاوردهای ماموریت این ناوگروه، بیان کرد: ماموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش دستاوردهای بسیاری داشته است که یکی از آن‌ها این است که ما باید ناوشکن سنگین بسازیم. در حوزه نیروی انسانی فعالیت‌های انجام دادیم ولی به این نتیجه رسیدیم که میزان آن کم بوده و باید افزایش پیدا کند.

وی افزود: در حوزه فنی به دستاوردهای جدیدی رسیدیم و چالش‌هایی به واسطه سرما و وضعیت دریا برای ما ایجاد شد. در خصوص سلاح و سامانه آن سرما چالش‌هایی برای ما ایجاد کرد و نیاز است بروی آن فعالیت کنیم.

دریادار فتاحی، گفت: نحوه پشتیبانی و آمادرسانی به ناوگروه ۸۶ بگونه‌ای بود که ما هر آنچه نیاز داشتیم را با خود بردیم و به مدت ۸ ماه هیچ نیازمندی را از هیچ کشوری تهیه نکردیم. این مهم در حالی صورت گرفت که ۳۵۰ نفر در گروه ۸۶ حضور داشتند و باید سه وعده صبحانه ناهار شام به آن‌ها توزیع می‌شد.

وی ادامه داد: اکنون به مرحله‌ای رسیدیم که یک شرکت به ما پیشنهاد داده که یک کانتینر بر روی شناور نصب می‌کند و به ما امکان می‌دهد تا هر دو هفته یکبار با یک مقدار اندک آب و نور سبزی تازه برای خود فراهم کنیم. ما از این تجهیز بازدید کردیم و به نظرمان مناسب بود.

فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش، با اشاره به نرم‌افزارهای طراحی شده برای ماموریت کد ۳۶۰ ، تصریح کرد: اولین تهدید برای ما در دریا وضعیت جوی است. ما تحریم هستیم و نمی‌توانستیم از نرم‌افزارهای خارجی برای پیش‌بینی وضعیت آب و هوا استفاده کنیم.

وی افزود: همکارانمان در دانشگاه علوم دریایی نوشهر یک نرم‌افزار هواشناسی را با توجه به داده‌های ۵۰ ساله گذشته طراحی کردند و یه نسخه آن در ساحل قرار داشت و یه نسخه نیز در دریا در اختیار ما بود و از آن استفاده می‌کردیم. ما اکنون در مقطعی هستیم که بسیار راحت به این نرم‌افزار اعتماد می‌کنیم و می‌گوییم یک نرم‌افزار تمام ایرانی در اختیار داریم.

14020917000256 Test NewPhotoFree

دریادار فتاحی، عنوان کرد: ما بیش از ۹۸ درصد به این نرم‌افزار و کارایی آن اعتماد داریم ولی روزی که داشتیم از اسکله جدا می‌شدیم این اطمینان وجود نداشت ما با نرم‌افزاری روبرو بودیم که باید در یک میدان مورد ارزیابی و آزمایش قرار می‌گرفت. البته نگرانی‌هایی در این خصوص داشتیم ولی این نرم‌افزار بسیار به ما کمک کرد و توانستیم از طوفان‌ها عبور کنیم.

وی ادامه داد: پیش بینی شرایط طوفان به گونه‌ای نیست که اعلام کنند فردا صبح با طوفان روبرو می‌شویم بلکه باید از یک هفته تا ۱۰ روز قبل این شرایط را به ما اعلام می‌کردند. چرا که احتمال دارد طوفان یک منطقه با شعاع ۴۰۰ یا ۵۰۰ مایلی را در بر بگیرد و ما باید حداقل یک هفته تا ۱۰ روز قبل از روبرو شدن با طوفان از آن مطلع می‌شدیم.

فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش، خاطرنشان کرد: نرم‌افزار دیگری که با توجه به تغییر کاربری ایجاد شده در ناوبندر مکران مورد استفاده قرار دادیم نرم‌افزار توازن کشتی بود. ناو بندر مکران ۲۲۸ متر طول و ۵۴ متر عرض دارد و اگر به درستی مخازن آن بارگیری نشود، احتمال شکستگی آن از میانه کشتی وجود دارد. این کار باید توسط نرم‌افزار انجام شود البته امکان محاسبه آن به روش دستی نیز وجود دارد ولی روش دستی نیاز به زمان بیشتری نسبت به روش کامپیوتری دارد.

وی افزود:‌ ما در حوزه استفاده از نرم‌افزارهای این حوزه نیز تحریم بودیم و به همین دلیل متخصصان نیروی دریایی ارتش در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی در نوشهر این نرم‌افزار را طراحی کرده و ساختند که این نرم‌افزار در این ماموریت با موفقیت خود را اثبات کرد و ما توانستیم در دریا از آن استفاده کنیم.

دریادار فتاحی در پایان به سوالات دانشجویان درخصوص ماموریت کد ۳۶۰ که توسط ناوگروه ۸۶ انجام شد، پاسخ داد.

فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش،‌ در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان، مبنی بر اینکه نیروهای حاضر به چه نحو توانستند با خیال راحت در دریا حضور پیدا کنند و از بابت خانواده‌های خود نگران نباشند، عنوان کرد: خانواده‌ها در این ماموریت بسیار با ما همراه بودند و بسیار به ما کمک می‌کردند به نحوی که افراد حاضر در دریا خیالشان از خانواده‌های خود راحت بود. اقداماتی در ساحل فرمانده نیروی دریایی ارتش انجام و یک دستورالعملی به نام خرسندسازی خانواده‌ها تهیه شد که بسیار تاثیرگذار بود.

وی ادامه داد: عزیزان ما از عقیدتی سیاسی و حفاظت با ما همراه بودند که با برگزاری مراسمات و برنامه‌های مختلف اعم از جشن یا سوگواری ایام مذهبی بسیار کمک می‌کردند. مضاف بر اینکه نفرات شرکت کننده در این ماموریت، انتخاب شده بودند و هیچ نیرویی را با زور و اجبار با خود همراه نکردیم یعنی تنها ماموریتی بود که با توجه به اینکه همه نظامی هستیم نگفتیم شما باید به این ماموریت بیایید و بنابر انتخاب خود آمدند.

14020917000258 Test NewPhotoFree

دریادار فتاحی، بیان کرد: مهم‌ترین مسئله این بود که افراد اصلی یگان سال‌های سال با یکدیگر کار کرده بودیم و همدیگر را می‌شناختیم و با یکدیگر همدل و همراه بودیم و این بسیار تاثیرگذار بود. البته ما بحث به خاطر فرمانده را در این ماموریت دیدیم یعنی اینکه به خاطر فرمانده تحمل می‌کنم و در ماموریت تحمل می‌کنم.

در این نشست نیز، یکی دیگر از دانشجویان خطاب به فرمانده ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش گفت: ما همواره برای شما دعا می‌کنیم و ان‌شاءالله خداوند همیشه یار و همراه شما باشد. چرا که انقلاب اسلامی اقدامات بسیاری را برای عزت اسلام و مسلمین انجام داده است.

فرمانده ناوگروه ۸۶ خطاب به این دانشجو، عنوان کرد: ما هنگام ماه رمضان در کیپ‌تاون آفریقای جنوبی بودیم. حاج آقا حیدرآفتاب وقتی مشاهده کرد نفرات ما روی ناو بندر مکران درحال اقامه نماز جماعت هستند، از ما برای حضور در مراسم افطاری دعوت کرد و خطاب به ما گفت که شما باعث عزت ما مسلمانان شده‌اید.

پایان پیام/