چرا گرمای شدید برای سلامتی مضر است؟
چرا گرمای شدید برای سلامتی مضر است؟

درحالی که بسیاری از کشورها در سه قاره جهان این روزها گرمترین روز‌های خود را سپری می‌کنند، کارشناسان عقیده دارند ادامه این روند پیامد مستقیمی بر بیماری‌های مزمن، سلامت تنفسی و بیماری‌های عفونی خواهد داشت.
یاهو‌نیوز در گزارشی به نقل از کارشناسان به پیامدهای گرمای شدید برای سلامت طولانی مدت انسان پرداخ..

ست نیوز
چرا گرمای شدید برای سلامتی مضر است؟
درحالی که بسیاری از کشورها در سه قاره جهان این روزها گرمترین روز‌های خود را سپری می‌کنند، کارشناسان عقیده دارند ادامه این روند پیامد مستقیمی بر بیماری‌های مزمن، سلامت تنفسی و بیماری‌های عفونی خواهد داشت.
یاهو‌نیوز در گزارشی به نقل از کارشناسان به پیامدهای گرمای شدید برای سلامت طولانی مدت انسان پرداخته است.
گرما می‌تواند کشنده باشد و هر سال تعداد بیشتری از افراد به دلیل تغییرات آب و هوایی جان خود را از دست می‌دهند. اما همانطور که این روزهای گرم‌ عادی‌تر می‌شوند – به گفته دانشمندان آب‌و‌هوا «روند غیرطبیعی جدید»‌- اثرات ناخوشایند افزایش دما بر بدن، به شکل فزاینده‌ای بیشتر می‌شود.
سازمان بهداشت جهانی درباره این مساله می‌گوید: «تغییرات آب‌و‌هوایی بزرگ‌ترین خطری است که سلامت بشر را تهدید می‌کند». شاید در ظاهر اغراق‌آمیز باشد اما کارشناسان می‌گویند: «چندان دور از ذهن نیست».
دکتر کریستوفر تدسکی، مدیر آمادگی اورژانس در دانشگاه کلمبیا، به یاهو گفت: «بین آب و هوا و سلامت رابطه مستقیمی وجود دارد. گاهی مواردی را مشاهده می‌کنیم که می‌توانیم آنها را «موارد تشدید شده از آب و هوا» بنامیم.
چرا گرمای شدید برای سلامتی مضر است؟
با قدم زدن خارج از خانه در یک روز به شدت گرم، به راحتی متوجه می‌شویم که گرمای بیش از حد، به سرعت آسیب می‌رساند. گرمازدگی شاید جزو اولین مواردی باشد که به ذهن می‌رسد. گرمازدگی زمانی رخ می‌دهد که بدن توانایی خنک شدن و کنترل دمای خود را از دست می‌دهد، این وضعیت باعث ناتوانی دائمی و حتی مرگ می‌شود. در این حالت دمای بدن احتمالا در کمتر از ۱۵ دقیقه به ۴۱ درجه سانتی‌گراد یا بالاتر می‌رسد. گرمازدگی علائمی مانند سرگیجه، حالت تهوع و سردرد است را با خود به همراه دارد و باید سریعا درمان شود.
علاوه بر این گرمای شدید می‌تواند وضعیت بیماری‌های مزمن را بدتر کند.
تدسکی درباه این مساله می‌گوید: «گرما به بدن شما استرس وارد می‌کند و زمانی که بدن شما استرس دارد، برای مقابله با سایر موارد مانند بیماری‌های قلبی یا تنفسی با مشکل روبه‌رو می‌شود.» برای مونه، وقتی به مراجعه‌کنندگان بخش اورژانس در زمان گرمای شدید نگاه کنید، متوجه می‌شوید اغلب افراد به حمله قلبی یا سکته مغزی دچار شده‌اند که صراحتا بازتابی از استرس روی بدن را نمایانگر است.
دمای بسیار بالا اغلب عامل کیفیت پایین‌تر هوا است. گرمای شدید و راکد بودن هوا افزایش میزان ازن و آلودگی را در پی دارد. این میزان گرما به خواب شما هم آسیب می‌رساند، چرا که بالا رفتن دمای بدن به خواب رفتن را دشوار می‌کند.
istockphoto 1325895908
دمای بالا در دراز مدت چه آسیبی به سلامت می‌زند؟
تدسکی اینگونه توضیح می‌دهد: «فکر می‌کنم قرار گرفتن در معرض فشار گرما، در مقیاس فردی، در بازه زمانی خاص، مفید است اما اگر این شدت دما ادامه‌دارشود، بدن قادر به مقابله با آن نخواهد بود. بگذارید رک و پوست‌کنده بگویم، این شدت و مدت گرما، خطراتی برای بدن شما ایجاد می‌کند که نمی‌تواند از پس آنها برآید.»
همچنین اثرات جانبی دیگری هم در پی این گرما ایجاد می‌شود؛ مانند دود آتش‌سوزی. ادامه آتش‌سوزی در کانادا و کالیفرنیا به مشکل نه چندان تازه‌ای در این مناطق تبدیل شده است. استشاق گازهای خطرناک و دود و ذرات ناشی از آتش، عواقب ناخوشایندی برای سلامت دارد و در دراز مدت بسیار مضر است.»
تدسکی گفت: «البته ما هنوز به طور کامل تاثیر بلند‌مدت ذرات ناشی از دود آتش‌سوزی را بررسی نکرده‌ایم. خوب آنها به عمق ریه ها نفوذ می‌کنند، احتمالا باعث التهاب بیشتر می‌شوند و ممکن است عامل بیماری‌های مزمن بیشتری شوند. ترکیب این ذرات با گرمای هوا، واقعا خطرناک است»
«گرما و خشکسالی – که با تغییرات اقلیمی مرتبط است – شرایط اصلی برای فصل آتش‌سوزی‌ شدیدند و انتظار می‌رود با گرم‌تر شدن زمین، اوضاع از این هم بدتر شود. سازمان منابع طبیعی کانادا هشدار داده است تغییرات آب‌و هوایی میزان مساحت مناطق سوخته را تا پایان این قرن دو برابر خواهد کرد.»
تدسکی در ادامه افزود: «من به بچه‌هایی فکر می‌کنم که در معرض کیفیت پایین هوا قرار می‌گیرند و این امر خطر ابتلا به آسم در آنها را افزایش می‌دهد. اگر به نرخ آسم و به شاخص گرما و دسترسی به فضاهای سبز نگاهی بیاندازید، متوجه ارتباط واضح بین آنها می‌شوید.»
زمستان‌های گرم‌تر و بهارهای زودهنگام که به فصل آتش‌سوزی‌های جنگلی منجر می‌شود، به حشرات ناقل بیماری مانند پشه‌ها و کنه‌ها هم فرصت رشد بیشتری می‌دهند. بیماری‌های گزارش‌شده ناشی از نیش پشه، کنه و کک، بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۹، از دو برابر هم بیشتر شده است. در این بین نباید از رشد قارچ‌ها نیز غافل شویم.
مشکلات بهداشتی بی‌شماری که ناشی از گرمای شدید است، مشکل دیگری را تشدید می‌کند که سال‌ها با انتقاد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت روبه‌رو بوده و آن هم کمبود کارکنان کادر بهداشت و درمان است.منبع :ایتنا

بیشتر بخوانید
جهت چرخش هسته زمین ممکن است تغییر کرده باشد