ایرنا: خودداری از مصرف قارچهای وحشی به دلیل خطر مسمومیت به گزارش خبر گزاری ست نیوز مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچهای خوراکی وزارت جهاد کشاورزی هشدار داد: شهروندان از برداشت و مصرف قارچهای وحشی و خودرو در طبیعت به دلیل احتمال سمی بودن، خودداری کنند. الهام فتاحیفر با اشاره به مصرف قارچهای […]
ایرنا: خودداری از مصرف قارچهای وحشی به دلیل خطر مسمومیت
به گزارش خبر گزاری ست نیوز مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچهای خوراکی وزارت جهاد کشاورزی هشدار داد: شهروندان از برداشت و مصرف قارچهای وحشی و خودرو در طبیعت به دلیل احتمال سمی بودن، خودداری کنند.
الهام فتاحیفر با اشاره به مصرف قارچهای سمی در فصل بهار گفت: هر سال همزمان با آغاز بهار، انواع قارچهای خودرو، چه سمی و چه غیرسمی، در رویشگاههای طبیعی همچون جنگلها، دشتها و ارتفاعات رشد میکنند و برخی افراد بهصورت خودسرانه اقدام به مصرف آنها میکنند که در مواردی منجر به مسمومیت میشود.
وی با بیان اینکه فصل رویش قارچهای طبیعی معمولاً از اسفند تا خرداد و همچنین در ماههای مهر و آبان است، افزود: تشخیص قارچهای سمی از غیرسمی تنها بر اساس ظاهر، رنگ یا بو ممکن نیست و هموطنان باید هشدارها را جدی بگیرند.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها تأکید کرد: شناسایی نوع قارچ تنها از طریق آزمونهای آزمایشگاهی امکانپذیر است و برای پیشگیری از مسمومیت، لازم است در رویشگاههای طبیعی و جنگلی تابلوهای هشدار نصب شود.
فتاحیفر توصیه کرد: مردم قارچ مصرفی مورد نیاز خود را تنها از مراکز معتبر تهیه کرده و از محصولات بستهبندی یا فلهای که در واحدهای پرورش قارچ تولید میشوند، استفاده کنند، چرا که این قارچها شامل گونه خوراکی دکمهای هستند.
تا کنون بیش از هزار گونه قارچ کلاهکدار و چتری در کشور شناسایی شده که از این میان، ۵۰ گونه سمی هستند و ۴ گونه آنها خاصیت کشندگی دارند.
بر اساس آمار اورژانس، از ابتدای امسال تا ۱۹ اردیبهشت، موارد مسمومیت ناشی از مصرف قارچهای وحشی روند افزایشی داشته و در این مدت ۱۴۳ نفر مسموم شدهاند که متأسفانه یک نفر جان خود را از دست داده است.
بیشترین موارد مسمومیت مربوط به استانهای کرمانشاه با ۵۰ نفر، آذربایجان غربی با ۲۲ نفر و لرستان با ۱۹ نفر گزارش شده است.
گفتنی است طبق آمار رسمی، سال گذشته بین ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار تُن قارچ خوراکی در کشور تولید و به بازار عرضه شده است.