به گزارشبه گزارش خبر گزاری ست نیوز روزنامه وال استریت ژورنال اعلام کرد که هزینه روزانه سیستمهای دفاع موشکی برای رژیم صهیونیستی بین ۱۰ میلیون تا ۲۰۰ میلیون دلار متغیر است. بر اساس گزارش «موسسه سیاست اقتصادی آرون» که در سرزمینهای اشغالی مستقر است، در صورتی که حملات به مدت یک ماه ادامه مییافت، مجموع […]
به گزارشبه گزارش خبر گزاری ست نیوز روزنامه وال استریت ژورنال اعلام کرد که هزینه روزانه سیستمهای دفاع موشکی برای رژیم صهیونیستی بین ۱۰ میلیون تا ۲۰۰ میلیون دلار متغیر است.
بر اساس گزارش «موسسه سیاست اقتصادی آرون» که در سرزمینهای اشغالی مستقر است، در صورتی که حملات به مدت یک ماه ادامه مییافت، مجموع هزینهها میتوانست به بیش از ۱۲ میلیارد دلار برسد.
ناصر عبدالکریم، استادیار امور مالی در دانشگاه آمریکایی «فلسطین»، به خبرگزاری آناتولی گفت: این حملات نه تنها بر هزینههای نظامی «اسرائیل» تأثیر مستقیم داشته، بلکه فعالیتهای تولیدی این کشور را نیز تحت تأثیر قرار داده است. او افزود که این جنگ میتواند به طور مستقیم و غیرمستقیم تا ۲۰ میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی خسارت وارد کند.
عبدالکریم تأکید کرد که پیشبینی میشود کسری بودجه «اسرائیل» به میزان ۶ درصد افزایش یابد و پرداخت غرامت به شهروندان آسیبدیده، وضعیت مالی عمومی این رژیم را حتی وخیمتر خواهد کرد.
طبق اعلام اداره مالیات «اسرائیل»، تعداد اسرائیلیهایی که در هفته اول پس از آغاز بحران خانههای خود را تخلیه کردهاند، از ۱۰ هزار نفر فراتر رفته و حدود ۳۶ هزار و ۴۶۵ نفر درخواست غرامت کردهاند.
ناصر عبدالکریم گفت: دولت «اسرائیل» برای پوشش کسری بودجه رو به افزایش خود در حال بررسی یکی از سه اقدام است: کاهش هزینههای عمومی در حوزههایی مانند بهداشت و آموزش، افزایش مالیات یا توسل به استقراض. این اقدامات ممکن است نسبت بدهی عمومی به درآمد ملی را بیش از ۷۵ درصد افزایش دهد.
وزارت دارایی «اسرائیل» اعلام کرد که منابع مالی این رژیم به سرعت در حال کاهش است و درخواست انتقال ۸۵۷ میلیون دلار به وزارت دفاع و همچنین کاهش ۲۰۰ میلیون دلار از بودجه وزارتخانههای بهداشت، آموزش و خدمات اجتماعی را کرده است. روزنامه مالی «گلوبز» گزارش داد که بیشتر این بودجه برای پوشش هزینههای پرسنل نظامی استفاده خواهد شد.
حدود ۴۵۰ هزار نیروی ذخیره نیز به عنوان بخشی از بسیج گسترده در طول جنگ به خدمت فراخوانده شدهاند.
بار وحشت سرمایهگذاران بر اقتصاد اسرائیل
کارشناسان هشدار میدهند که در صورت ادامه درگیری، نرخ رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی ممکن است کاهش یابد، بیکاری افزایش یابد و نرخ فقر بالا رود.
ایران همچنین زیرساختهای حیاتی در تلآویو و حیفا را هدف قرار داده است، از جمله حملهای که منجر به تعطیلی پالایشگاه «بازان»، بزرگترین پالایشگاه نفت اسرائیل شد. طبق گزارش فایننشال تایمز، این حمله روزانه حدود سه میلیون دلار ضرر تخمینی به بار آورده است.
در واکنش به حملات تلافیجویانه ایران، فرودگاه بن گوریون فعالیتهای خود را به حالت تعلیق درآورد. این فرودگاه که روزانه حدود ۳۰۰ پرواز و ۳۵ هزار مسافر را مدیریت میکند، از روز یکشنبه تنها بخش کوچکی از آن برای بازگشت به سرزمینهای اشغالی بازگشایی شده است. این اختلال میتواند به ضررهای اقتصادی بزرگتری منجر شود. تعلیق فعالیتهای این فرودگاه همزمان با تغییر مسیر پروازهای شرکت هواپیمایی ملی «اِل آل» برای اجتناب از تهدیدات هدف قرار گرفتن بوده است.
انتظار میرود هزینههای عملیاتی این تحولات به تنهایی به حدود ۶ میلیون دلار برسد. همچنین بازارهای مالی به دلیل تشدید تنشهای نظامی آسیب دیدهاند، از جمله حمله اخیر موشکهای ایرانی به «بورس الماس اسرائیل»، که تقریباً ۸ درصد از کل صادرات این رژیم را تشکیل میدهد.