امواج صورت فلکی مارمولک
امواج صورت فلکی مارمولک

سحابی چَلپاسه یا مارمولک (Great Lacerta Nebula) یکی از بزرگترین سحابی‌ها در آسمان است؛ ولی معلوم نیست که چرا مشهور نیست. این سحابی که دارای اندازهٔ زاویه‌ای تقریباً برابر با کهکشان آندرومداست را می‌توان به‌سمت صورت فلکی مارمولک یافت.
به گزارش ایتنا، این سحابی را به‌سختی می‌توان با دوربین‌های دوچشمی ..

ست نیوز
امواج صورت فلکی مارمولک سحابی چَلپاسه یا مارمولک (Great Lacerta Nebula) یکی از بزرگترین سحابی‌ها در آسمان است؛ ولی معلوم نیست که چرا مشهور نیست. این سحابی که دارای اندازهٔ زاویه‌ای تقریباً برابر با کهکشان آندرومداست را می‌توان به‌سمت صورت فلکی مارمولک یافت.
به گزارش ایتنا، این سحابی را به‌سختی می‌توان با دوربین‌های دوچشمی با میدان وسیع مشاهده کرد؛ زیرا بسیار نور ضعیفی از خود منتشر می‌کند. البته دیدن این سحابی با تلسکوپ هم کار دشواری است؛ چرا که اندازهٔ زاویه‌ای آن بسیار بزرگ است و تقریباً ۳ درجه را پوشش می‌دهد. ژرفا، پهنا، امواج و زیبایی این سحابی که با دسته‌بندی Sharpless 126 یا به اختصار Sh2-126 نامیده می‌شود را در بهترین حالت از طریق نوردهی طولانی‌مدت دوربین مشاهده کرد و از آن لذت برد.
گاز هیدروژن در سحابی مارمولک با نور قرمز می‌تابد؛ چرا که توسط نور حال از ستارهٔ درخشان ۱۰ Lacertae برانگیخته شده است. این ستاره یکی از ستارگان آبی درخشان است که درست بالاتر از مرکز تابندهٔ قرمز این سحابی قرار دارد. این سحابی به‌همراه ستارگان خود، تقریباً ۱۲۰۰ سال نوری از ما فاصله دارند.منبع :ایتنا