تلسکوپ جیمز وب اطلاعات جدیدی از ترکیبات اتمسفر یک سیاره دوردست منتشر کرد
تلسکوپ جیمز وب اطلاعات جدیدی از ترکیبات اتمسفر یک سیاره دوردست منتشر کرد

دانشمندان در جریان پیشرفتی بزرگ که می‌تواند جست‌وجوی حیات بیگانه را متحول کند، جزئیات جدیدی را در یک سیاره دوردست پیدا کرده‌اند.
این پژوهش به دانشمندان امکان داده است تا جو سیاره‌ای خارج از منظومه شمسی را با جزئیاتی بیش از قبل ببینند. آن‌ها می‌گویند که برداشتی از پژوهش جدید می‌تواند روزی به ما امکان..

ست نیوز
تلسکوپ جیمز وب اطلاعات جدیدی از ترکیبات اتمسفر یک سیاره دوردست منتشر کرد
دانشمندان در جریان پیشرفتی بزرگ که می‌تواند جست‌وجوی حیات بیگانه را متحول کند، جزئیات جدیدی را در یک سیاره دوردست پیدا کرده‌اند.
این پژوهش به دانشمندان امکان داده است تا جو سیاره‌ای خارج از منظومه شمسی را با جزئیاتی بیش از قبل ببینند. آن‌ها می‌گویند که برداشتی از پژوهش جدید می‌تواند روزی به ما امکان دهد که حیات بر روی سیارات دیگر را مشاهده کنیم.
این اطلاعات جدید با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا گردآوری شده است. دانشمندان از زمانی که این تلسکوپ در سال گذشته پرتاب شد، امیدوار بوده‌اند که بتوان از این تلسکوپ برای بررسی جزئیات جو سایر سیارات استفاده کرد و درک بهتری از شرایط آن‌ها در اختیارمان قرار گیرد.
پژوهشگران اینک می‌گویند که مرحله کاملا تازه‌ای از داده‌های رصدی در مورد سیاره دیگری به نام «واسپ-۳۹بی» (WASP-39b) جمع‌آوری کرده‌اند. آن‌ها اطلاعات به کلی جدیدی در مورد شیمی جو، ابرها و داده‌هایی درباره ترکیبات شیمیایی آن پیدا کردند که می‌تواند به ما بگوید این سیاره چگونه شکل گرفته است.
پژوهشگران می‌گویند این یافته‌ها یک «رخداد سرنوشت‌ساز» و سرآغاز روش‌هایی است که می‌تواند به محققان امکان دهد حیات در سیارات دیگر را پیدا کنند.
این یافته‌ها در پنج مقاله جدید منتشرشده در «نیچر» شرح داده شده‌اند که حداکثر توان تلسکوپ فضایی جیمز وب را نشان می‌دهند و اشاره‌ای‌اند به آنچه که این تلسکوپ می‌تواند در آینده نشان دهد.
تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا با انتشار تصاویر خیره‌کننده‌ای که کهکشان‌ها و ستارگان را با جزئیاتی بیش‌ازپیش نشان می‌دهد، درک ما از کیهان را تغییر داده است. اما همچنان کارهای بیشتری باید با این تلسکوپ انجام شود، و دانشمندان از آن برای بررسی اجرام دیگر از سیارات منظومه شمسی گرفته تا دورترین کهکشان‌ها در گیتی استفاده کرده‌اند.
این پژوهش جدید یکی از آن پروژه‌ها بود و به دانشمندان امکان داد تا بر روی سیاره «واسپ-۳۹بی» تمرکز کنند. تصور می‌شود که این سیاره شبیه به یک نمونه پف‌کرده از زحل است که حدود ۷۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد.
دانشمندان بیش از ۱۰ سال است که از آن سیاره خبر دارند و این تا حدی هیجان‌انگیز است، چرا که تصور می‌شود در اتمسفر این سیاره مقادیر زیادی آب، دی اکسید کربن و سایر مواد شیمیایی وجود دارد که می‌تواند در جست‌وجو به‌دنبال حیات بیگانه سودمند باشد. اما جو آن همچنان تا حد زیادی ناشناخته باقی مانده است.
دانشمندان برای درک بهتر آن، برای مشاهده سیاره حین چهار مرتبه گذر آن از مقابل ستاره‌اش در ژوئیه ۲۰۲۲، از تلسکوپ فضایی جیمز وب استفاده می‌کنند. آن‌ها با انجام این کار، می‌توانند رنگ‌های موجود در اتمسفر را ببینند و این به آن‌ها امکان می‌دهد تا استنتاج کنند چه چیزی ممکن است در آن وجود داشته باشد.
webb pillars creation f1d3574
این به دانشمندان امکان داد تا تصویری با جزئیات از سیاره و جو آن تهیه کنند. این می‌تواند نه تنها برای تایید جزئیاتی که تلسکوپ فضایی جیمز وب می‌تواند ببیند، بلکه همچنین برای درک بهتر سیاره نیز مورد استفاده قرار گیرد.
مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک عنصر پیش از این رازآلود در اتسمفر، در واقع دی اکسید گوگرد است که نخستین باری به شمار می‌رود که در سیاره دیگری پیدا شده است. و نسبت مواد شیمیایی مختلف در اتمسفر به ما امکان می‌دهد دریابیم که این سیاره چگونه ممکن است شکل گرفته باشد: برای نمونه، این واقعیت که اکسیژن بسیار بیشتر از کربن وجود دارد، نشان می‌دهد که این سیاره نسبت به جایی که اکنون در آن قرار دارد، بسیار دورتر از ستاره‌اش متولد شده بود.
این بررسی همچنین نشان می‌دهد که این سیاره در لکه‌هایی از ابرها، با توده‌ها و دسته‌های پراکنده‌ای از ابر و نه به شکل یک پوشش بزرگ روی سیاره پوشیده شده است. این ابرها مانند روی زمین، از آب ساخته نشده‌اند، بلکه از موادی از قبیل سولفیدها و سیلیکات‌ها ساخته شده‌اند.
در آینده، تلسکوپ‌های فضایی بعدی که بعد از تلسکوپ فضایی جیمز وب می‌آیند، می‌توانند به همین شیوه، حیات بیگانه را پیدا کنند. گردآوری اطلاعات در مورد اتمسفر سیارات دیگر ممکن است روزی به ما این امکان را بدهد که به این نتیجه برسیم که موجودات زنده در یک سیاره مشخص وجود دارند.
از این رو، یافته‌های جدید، همچنین آزمودن چنین تکنیک‌هایی است که ممکن است سرانجام برای یافتن بیگانگان فضایی و نیز کمک به گرفتن اطلاعات در مورد خود سیارات دیگر به کار ببریم.
منبع: ایندیپندنتمنبع :ایتنا

بیشتر بخوانید
اسکارلت جوهانسون یکی از ۱۰۰ چهره برتر هوش مصنوعی جهان شد