چراغ امنیت غذایی در جهان قرمز شد خبرگزاری بلومبرگ امروز از رشد تا ۳ دلاری قیمت کالاهای اساسی تنها در یک روز گزارش داد و بانک جهانی هم تامین غذا در آینده را پرچالش عنوان کرد و از رشد ۶ درصدی قیمت در ۳ ماهه سوم امسال خبر داد.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس: « مرگ یک کودک در هر ۵ ثانیه به خاطر گرسنگی»،«و..
چراغ امنیت غذایی در جهان قرمز شد
خبرگزاری بلومبرگ امروز از رشد تا ۳ دلاری قیمت کالاهای اساسی تنها در یک روز گزارش داد و بانک جهانی هم تامین غذا در آینده را پرچالش عنوان کرد و از رشد ۶ درصدی قیمت در ۳ ماهه سوم امسال خبر داد.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس: « مرگ یک کودک در هر ۵ ثانیه به خاطر گرسنگی»،«وجود یک میلیارد گرسنه در جهان» و «فوت یک کودک یمنی در هر۱۰ دقیقه به دلیل بیغذایی» گزارش رسمی سازمان ملل متحد درباره وضعیت غذای جهان است.
در واقع در طول یک ساعتی که یک نفر صرف وعده غذایی میکند، ۷۲۰ کودک به دلیل بیغذایی جان خود را از دست میدهد.
خبرگزاری بلومبرگ امروز جمعه از رشد تا ۳٫۵ دلار قیمت کالاهای گندم، دانههای روغنی و خوراک دام و طیور خبر داد.
بانک جهانی هم اعلام کرد که «ناامنی غذایی بزرگترین نگرانی در جهان است» و قیمت مواد غذایی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش داشته است.
در طول تاریخ ۱۰ جنگ در دنیا به خاطر کمبود غذا شکل گرفته است.
قیمت مواد غذایی در دوران کرونا و آغاز جنگ روسیه و اوکراین تا دو برابر افزایش یافت، تنظیم پروتکلهای سختگیرانه صادرات و واردات برای جلوگیری از شیوع ویروس و نیز اختلال در رفت و آمد کشتیها از بندر دریای سیاه قیمتها را افزایش داد، از سویی این دو کشور ۳۰ درصد غلات جهان را تولید میکنند که با وقوع جنگ تولید افت کرد و عرضه در جهان کمتر شد.
به گفته کارشناسان وضعیت تولید غذا با چالشهای تغییرات آب و هوایی، گرم شدن کره زمین، خشکسالی، کمآبی، رشد جمعیت و افزایش تقاضا، جنگ و ناآرامی بین کشورها مواجه است، کشورها قوانین تجارت جهانی را نقض و با اعمال تعرفه صادرات را محدود یا ممنوع میکنند، ذخیره سازی را بیشتر کردهاند به طوری که چین نیمی از گندم صادراتی جهان را در انبارهای خود ذخیره کرده است.
پایان پیام/ ت ۴۸۰۴