پاکستان اولین مشتری جنگنده جدید چین خواهد شد؟ /عکس
پاکستان اولین مشتری جنگنده جدید چین خواهد شد؟ /عکس

تازه‌ترین جنگنده رادارگریز چین J-۳۱B هیاهویی در دنیای جنگ‌افزار به راه انداخته و معادلات قدرت را در شرق و جنوب آسیا تحت تأثیر قرار داده است. به نظر می‌رسد پاکستان می‌خواهد نخستین مشتری بین‌المللی این هواپیمای جدید باشد.
امیرمسعود عابدین_ ‌۸ جولای، تلویزیون دولتی CCTV چین ویدئویی تبلیغاتی از جت جنگند..

تازه‌ترین جنگنده رادارگریز چین J-۳۱B هیاهویی در دنیای جنگ‌افزار به راه انداخته و معادلات قدرت را در شرق و جنوب آسیا تحت تأثیر قرار داده است. به نظر می‌رسد پاکستان می‌خواهد نخستین مشتری بین‌المللی این هواپیمای جدید باشد.

امیرمسعود عابدین_ ‌۸ جولای، تلویزیون دولتی CCTV چین ویدئویی تبلیغاتی از جت جنگنده رادارگریز J-۳۱B چین، تولید شرکت دولتی Shenyang Aircraft Corporation را منتشر کرد. فیلم منتشر شده نشان می‌دهد که جنگنده رادارگریز J-۳۱B می‌تواند دو موشک را در جایگاه‌های تسلیحات جانبی خود حمل کند و این ویژگی، آن را از F-۲۲ ایالات متحده و J-۲۰ چین متمایز می‌کند. علاوه بر این، جایگاه اصلی تسلیحات می‌تواند چهار موشک میان‌برد هوا به هوای PL-۱۲ را مشابه موشک‌های مورد استفاده در J-۲۰ حمل کند.
به گزارش ست نیوز، تحلیلگری دفاعی به نام «فو کیانشائو» معتقد است که این جت جنگنده برای استقرار کاملا آماده است. تبدیل FC-۳۱ به J-۳۱ نشان می‌دهد که شرایط رسمی برای خدمت برآورده شده و این هواپیما، عنوانی رسمی دریافت کرده است.

پاکستان اولین مشتری جنگنده جدید چین خواهد شد؟ /عکس
مقایسه F-35 آمریکایی (بالا) و J-31B چین (پایین)

این جت که در ابتدا با نام FC-۳۱ برای فروش بین المللی به بازار عرضه شد، اکنون توسط کارشناسان چینی با نام‌های JF-۳۱ یا JF-۳۵ شناخته می‌شود، اگرچه این هواپیما هیچ نام رسمی مشخصی ندارد. این هواپیما شبیه به F-۳۵ Lightning II آمریکایی به بازار عرضه می‌شود.
آخرین نمونه اولیه کمی بزرگتر از FC-۳۱ اصلی است که یک دهه پیش رونمایی شد. این هواپیمای جنگی اولین پرواز خود را در سال ۲۰۱۲ به پایان رساند و در نمایشگاه هوایی ژوهای در سال ۲۰۱۴ به طور عمومی رونمایی شد.

بیشتر بخوانید
آیا دنباله‌دار اوموآموآ سفینه شناسایی بیگانگان فضایی بود؟

در سال‌های اخیر، این هواپیما سر و صدای زیادی به راه انداخته است، در درجه اول به این دلیل که هواپیمایی مبتنی بر ناو هواپیمابر است. گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که این جت جنگنده روی سومین و پیشرفته‌ترین ناو هواپیمابر چین، فوجیان که مجهز به سیستم های پیشرانش الکترومغناطیسی است، مستقر خواهد شد.
چین مدلی از FC-۳۱ را در نمایشگاه هوایی عربستان در ژانویه به نمایش گذاشته بود. در همان ماه، مارشال ظهیر عباس بابر سیدو، فرمانده هوایی پاکستان، برنامه‌های خود را برای خرید این هواپیما اعلام کرد. وی گفته بود: "بنیان دستیابی به هواپیمای جنگنده رادارگریز J-۳۱ قبلاً گذاشته شده و قرار است این هوواپیما در آینده نزدیک بخشی از ناوگان PAF شود. "
چین در حال تبلیغ فروش جت‌های جنگنده به پاکستان و خاورمیانه است. علاقه امارات متحده عربی به این جت جنگنده ناشی از قرارداد قبلی برای ۵۰ فروند F-۳۵ است که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، امضا شده بود. این توافق در سال ۲۰۲۱ پس از روی کار آمدن جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا متوقف شد.

پاکستان می‌تواند اولین مشتری جنگنده های رادارگریز چین باشد. این کشور قبلا جنگنده های JF-۱۷ Thunder و J-۱۰C را در اختیار گرفته است. جنگنده‌های J-۱۰ به عنوان وزنه‌ای در برابر جنگنده‌های رافال هند قرار گرفته‌اند.
دستیابی پاکستان به یک جنگنده نسل پنجم، به این کشور برتری تاکتیکی نسبت به جت‌های هندی می‌دهد. پیوندهای نزدیک نظامی پاکستان با چین تضمین می‌کند که پاکستان می‌تواند جنگنده‌های پیشرفته را با سرعتی بسیار سریع‌تر از هند به دست آورد و وارد کند.

بیشتر بخوانید
واکنش شجاع خلیل‌زاده به گلزنی مقابل پرسپولیس

منبع:

۵۴۳۲۲