به گزارش خبر گزاری ست نیوز روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد: نشست دونالد ترامپ با تیم امنیت ملی ایالات متحده به اتخاذ تصمیمی برای حمله به ایران منجر نشد. در این گزارش تصریح شده است که حمله به ایران تنها یکی از گزینههای مطرحشده در این نشست بوده است. […]
به گزارش خبر گزاری ست نیوز روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد: نشست دونالد ترامپ با تیم امنیت ملی ایالات متحده به اتخاذ تصمیمی برای حمله به ایران منجر نشد.
در این گزارش تصریح شده است که حمله به ایران تنها یکی از گزینههای مطرحشده در این نشست بوده است.
والاستریت ژورنال نیز به نقل از مقامات دولت آمریکا گزارش داد که ترامپ در حال بررسی مجموعهای از گزینهها از جمله احتمال حمله به ایران است و در «اتاق وضعیت» کاخ سفید با مشاوران ارشد خود دیدار کرده است.
ترامپ پیشتر در شبکه اجتماعی خود موسوم به «تروث سوشال» بار دیگر بر ادعای بیاساس خود مبنی بر برچیدن کامل برنامه غنیسازی اورانیوم ایران بهعنوان شرط اصلی آغاز مذاکرات تأکید کرده بود.
رئیسجمهور آمریکا که نشست سران گروه «جی ۷» را پیش از موعد ترک کرده بود، اعلام کرد که در رابطه با درگیری چندروزه میان رژیم صهیونیستی و ایران، هدف او نه آتشبس بلکه دستیابی به چیزی «بهمراتب بزرگتر» است!
وی در تشریح این موضع تصریح کرد که خواهان «پایان دادن به موضوع است، پایانی واقعی و نه صرفاً یک آتشبس»!
بر اساس گفته یکی از مقامات کاخ سفید، ترامپ و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، مکالمه تلفنی داشتهاند.
این منبع، در حالی که گمانهزنیها درباره تقویت حضور نظامی آمریکا در منطقه افزایش یافته، تأکید کرد که واشنگتن قصدی برای پیوستن به حملات رژیم صهیونیستی علیه ایران ندارد. این در حالی است که پیشتر برخی رسانهها گزارش داده بودند یک ناوشکن آمریکایی به سمت شرق دریای مدیترانه اعزام شده تا به اسرائیل کمک کند و یک ناوگروه ضربت نیز به سوی دریای عرب در حرکت است.
به نوشته سیانان، هرچند پنتاگون مدعی است تقویت قوای نظامی آمریکا در منطقه صرفاً جنبه دفاعی دارد، اما در صورت تصمیم ترامپ برای پیوستن به عملیات نظامی اسرائیل، این اقدام میتواند حضور نظامی آمریکا را در منطقه تثبیت کند. در عین حال، این تحرکات میتواند بهعنوان اهرم فشاری برای وادار ساختن تهران به پذیرش شروط واشنگتن تلقی شود.
این در حالی است که ایران بارها اعلام کرده دانش غنیسازی اورانیوم بومی بوده و هرگونه مداخله برای توقف آن و نیز محدود کردن برنامه هستهای صلحآمیز کشور را خط قرمز خود میداند.
شایان ذکر است تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران در شرایطی صورت گرفت که تهران در حال گفتوگوی غیرمستقیم با واشنگتن درباره پرونده هستهای بود.
مقامات آمریکایی، بهویژه ترامپ، همواره از سیاست چماق و هویج در قبال ایران بهره بردهاند. تهدید به اقدام نظامی ابزاری برای اعمال فشار بهمنظور کشاندن ایران به میز مذاکره و کسب امتیاز تلقی میشود.