فضای دو قطبی محصول سیاست و رسانههای وابسته به سیاستمداران باعث شده که سطح همبستگی و بردباری جامعه آمریکا پایین بیاید. بطور کلی جامعه آمریکا اولین بازنده این عملیات تروریستی هستند چون امنیتی شدن و قطبی شدن جامعه زندگی و آرامش آنها را هدف قرار میدهد.
در شب سال نو میلادی، فردی به نام شمسالدین جبار ب..
فضای دو قطبی محصول سیاست و رسانههای وابسته به سیاستمداران باعث شده که سطح همبستگی و بردباری جامعه آمریکا پایین بیاید. بطور کلی جامعه آمریکا اولین بازنده این عملیات تروریستی هستند چون امنیتی شدن و قطبی شدن جامعه زندگی و آرامش آنها را هدف قرار میدهد.
در شب سال نو میلادی، فردی به نام شمسالدین جبار با خودروی خود به جمعیت در نیواورلئان حمله کرد و سپس به سوی مردم تیراندازی نمود. در این حادثه، ۱۵ نفر کشته و دهها نفر زخمی شدند. مهاجم به ضرب گلوله پلیس کشته شد. ساعاتی بعد یک خودروی تسلا بمبگذاری شده مقابل هتل بینالمللی ترامپ در لاسوگاس منفجر شد. رانندگان هر دو خودرو از کهنه سربازان ارتش آمریکا بودند. در این نوشتار، تحت چهار مسئله، برندگان و بازندگان این دو حمله تروریستی را بررسی میکنیم:
۱- مسئله قطبی شدن جامعه آمریکا
در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا رقابت بین دو قطب افراطی جامعه آمریکا بود. یک طرف راست افراطی به رهبری ترامپ با شعار ملیگرایی (اول آمریکا) که با برجسته کردن ترس از مسلمانان و ورود مهاجران به دنبال رای مردم بود و پیروز شد و طرف دیگر کاملا هریس تحت نفوذ چپ افراطی و تمرکز بر مطالبات همجنسگرایان و با توجه اندک به مطالبات اقتصادی طبقه کارگر و قشر متوسط آمریکا که همواره پایه رای سنتی دموکراتهای آمریکا را تشکیل داده است. مگر مسئله همجنسگرایی مطالبه چند درصد جامعه آمریکاست که در راس برنامه دموکراتها جای گرفته؟
این فضای دو قطبی محصول سیاست و رسانههای وابسته به سیاستمداران باعث شده که سطح همبستگی و بردباری جامعه آمریکا پایین بیاید. بطور کلی جامعه آمریکا اولین بازنده این عملیات تروریستی هستند چون امنیتی شدن و قطبی شدن جامعه زندگی و آرامش آنها را هدف قرار میدهد.
۲- مسئله تبعیض علیه مسلمانان
عملیاتهای تروریستی با نام اسلام معمولاً منجر به افزایش احساسات ملیگرایانه و ضد مسلمانان و اسلامهراسی میشود. لابی اسرائیل و سیاستمدارانی مانند دونالد ترامپ از این فضا برای پیشبرد سیاستهای سختگیرانه نسبت به مسلمانان و به نفع اسرائیل بهره میبرند. میتوان گفت قربانی این عملیات تروریستی، مردم فلسطین و مطالبه آنان برای حقوقشان در افکار عمومی مردم آمریکا است و من تعجب میکنم که برخی در کشورمان از این عملیات تروریستی خوشحال میشوند. اگر من جای دولت بودم، حتماً آن را محکوم میکردم.
لابی اسرائیل در جانب پیروز این حمله تروریستی است تا با تشدید تصورات تروریستی از مسلمانان، تظاهراتهای اخیر دانشجویان در دفاع از مردم مظلوم غزه را کمرنگ کند. مسلمانان ساکن آمریکا هم قطعاً بازنده دیگر این اتفاق هستند چون امنیت زندگی و جایگاه آنها با خطر مواجه میشود.
۳- مسئله داعش و سوریه و ترکیه
هماکنون در سوریه در حال جنگ با کردها و دولت موقت دمشق هستند و جالب اینکه ترکیه در جنگ نیروهای داعش با کردها، جانب داعش را گرفته. هزاران نیروی داعشی در زندانهای مورد حفاظت کردهای مستقر در شمال سوریه هستند و ترکیه در تلاش برای آزادسازی آنهاست. این عملیات تروریستی در شهر نیواورلئان آمریکا احتمالاً آمریکا را در حلوگیری از آزادسازی این نیروهای داعش و مقابله با سیاستهای ترکیه جدیتر میکند و کار اردوغان را مشکلتر میکند.
۴ ـ مسئله مهاجرت
این حمله تروریستی بر روی سیاستهای مهاجرتی آمریکا نیز تاثیر خواهد داشت و دولت ترامپ را در سختگیری بیشتر در این زمینه مصممتر خواهد ساخت و احتمالاً محدودیتهای بیشتری برای صدور ویزا در کشورهای لاتین و اسلامی وضع خواهد شد. هر چند لاتینها و مکزیکیها ارتباط مستقیمی با حمله تروریستی ندارند، اما فضای امنیتمحور و سیاستهای مهاجرتی سختگیرانه ناشی از این حملات، آنها را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد. ترامپ با دامن زدن به این فضا بود که رای بسیاری از مرددین را کسب کرد و این حمله تاییدی بر برنامههای سختگیرانه او در زمینه مهاجران و تضعیف گفتمان دموکراتها در زمینه مهاجرت است.
در مواجهه با اینگونه عملیاتهای تروریستی نیز دو حزب آمریکا سیاستهای متفاوتی تجویز میکنند:
جمهوریخواهان اغلب خواستار سیاستهای نظامی و امنیتی تهاجمیتر هستند. اما دموکراتها بیشتر روی حل ریشههای اجتماعی و فرهنگی تروریسم تأکید میکنند
کارشناس مسائل آمریکا
۲۱۲