گوگل مدتهاست گزینه معمول مورد استفاده برای کاربران اینترنت بوده است، با این توصیف، اگر برای دو دقیقه از دسترس خارج شود واقعا چه تاثیری خواهد داشت؟
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلشگیر، میتوان گفت که موتور جستجوی مشهور گوگل، که استارت آن به عنوان پروژهای در خوابگاه یک کالج در سال ۱۹۹۵ زده شد، آن چیز..
ست نیوز
گوگل مدتهاست گزینه معمول مورد استفاده برای کاربران اینترنت بوده است، با این توصیف، اگر برای دو دقیقه از دسترس خارج شود واقعا چه تاثیری خواهد داشت؟
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلشگیر، میتوان گفت که موتور جستجوی مشهور گوگل، که استارت آن به عنوان پروژهای در خوابگاه یک کالج در سال ۱۹۹۵ زده شد، آن چیزی نیست که قرار بود باشد. ابتدا لازم به ذکر است که قبل از تاسیس این شرکت در سال ۱۹۹۸، نام آن Backrub بود. اما بعدها به نامی تغییر یافت که هم یک بازی با کلمات ریاضی و هم نشانگر دیدگاه سازندگان آن – لری پیج و سرگئی برین – بود. اما سرانجام گوگل با مأموریت «سازماندهی اطلاعات جهان» به چیزی بیش از جستجوگر ساده وب تبدیل شد.
گوگل، از آسانتر کردن یافتن شغل در ایالات متحده گرفته تا کمک به کوک کردن یک ساز، در جهت ارجحیت یافتن بیشتر موتور جستجوی خود بر رقبایش گام برداشت. در واقع، گوگل حتی به حدی تکامل یافته است که کاربران دیگر نیازی به تایپ کلمات برای جستجو در گوگل ندارند زیرا میتوانند آهنگها را با زمزمه کردن هم پیدا کنند. اگرچه پایگاه رو به رشد کاربران جهانی این شرکت را میتوان به پیشرفتها و خدمات جدید آن در طول سالها نسبت داد، اما به نظر میرسد که این غول فناوری حتی پیش از ارائه چنین سرویسهایی نفوذ زیادی بر وب و کاربرانش داشته است.
اگر گوگل قطع شود آیا کل اینترنت قطع شده است؟
مطمئناً، گوگل نمیتواند کل اینترنت به شمار رود، اما پس از گذشت بیش از یک دهه از شروع به کار آن، به طور تصادفی نشان داد که بسیار به چنین جایگاهی نزدیک است. در سال ۲۰۱۳، گوگل تنها برای ۵ دقیقه از کار افتاد و ۴۰ درصد از کل ترافیک وب اینترنت را با خود برد. شایان ذکر است که جستجوگر وب گوگل تنها بخشی نبود که تحت تأثیر قرار گرفت، زیرا از کار افتادن آن باعث غیر قابل استفاده شدن Google Drive و یوتیوب نیز شد. خوششانسی کاربرانی که در آن زمان متاثر شده بودند این بود که خدمات آن تنها در چهار دقیقه به حالت آنلاین بازگشت. به محض اینکه گوگل بالاخره خود را بازیابی کرد ترافیک اینترنت ناگهان ۵۰ درصد افزایش یافت، که بیشتر نشان داد که بخش عمده فعالیتهای اینترنتی به نحوی دربرگیرنده گوگل میشود.
در مورد اینکه آیا این حادثه چیزی بیش از یک ترفند تبلیغاتی بوده یا نه اختلاف نظر وجود دارد، اما خسارات ناشی از آن چیز دیگری را نشان می دهد. بنا به گزارش Cnet، قطع برق برای گوگل ۳۷۱۰۰۰ دلار هزینه داشت، در حالی که یک مورد مشابه در سال ۲۰۰۹ منجر به واکنش شدید کاربران خشمگین اینترنت شد. اگرچه گوگل توانست به سرعت همه چیز را اصلاح کند، طبق گزارش ها، این شرکت از افشای علت واقعی خاموشی بدنام خودداری کرد. با این حال، یک چیز مسلم است، سابقه خرابی گوگل قطعاً به حضور و تأثیر عظیم این غول فناوری در اینترنت اعتبار می دهد.
گوگل به سمت سلطه جهانی بر اینترنت در حال حرکت است
نباید چندان تعجبآور باشد که هر بار که گوگل مدتی از کار افتاده است تعداد زیادی از کاربران متاثر شدهاند. به هر حال، تعداد کاربران جستجوی وب گوگل به تنهایی از موتورهای جستجوی رقیب پیشی گرفته است. آمارهای Global Stats نشان می دهد که گوگل ۸۷ درصد از جستجوهای کاربران را در ایالات متحده در کنار ۷ درصد ناچیز بینگ مایکروسافت در کنترل دارد. با این حال، گوگل نه تنها در رتبه اول قرار دارد، بلکه در دنیای مرورگرهای وب نیز با اختلاف زیادی میداندار است. این موضوع در سال ۲۰۲۱ منعکس شد، زمانی که گوگل کروم مدعی برخورداری از ۳٫۳ میلیارد کاربر یا ۴۱ درصد از کل کاربران اینترنت شد.
مرورگر سافاری اپل با فاصله زیادی از آن عقب مانده است، و وضع بقیه هم کم و بیش همین است. این روند در سال بعد ادامه یافت، زیرا گوگل کروم بار دیگر در سال ۲۰۲۲ به محبوبترین مرورگر وب تبدیل شد. اگر خاموشی سریع پنج دقیقهای در گذشته باعث سر و صداهای زیادی شده بود، چنین اتفاقی اکنون که کاربران گوگل که میلیاردها نفر افزایش یافتهاند چه پیامدی خواهد داشت؟
با این تفاصیل، آیا اگر گوگل دوباره از کار بیفتد، پایان اینترنت است؟ واقعاً نه، اما احتمالاً بخش قابل توجهی از کل ترافیک وب را به همراه خواهد برد، شاید حتی بیشتر از قبل.
منبع :ایتنا