مریم رضایی، دانشجوی ایرانی دانشگاه بینگهمتون آمریکا همراه با استاد خود سئوکهون چوی گیاهی مصنوعی اختراع کردند که میتواند هوای داخل خانه را تصفیه و همزمان برق تولید کند.
به گزارش ست نیوز، محققان دانشگاه شهر بینگهمتون در ایالت نیویورک آمریکا در حال کار بر روی یکی از تحقیقات خود در حوزه ساخت «باتری..
مریم رضایی، دانشجوی ایرانی دانشگاه بینگهمتون آمریکا همراه با استاد خود سئوکهون چوی گیاهی مصنوعی اختراع کردند که میتواند هوای داخل خانه را تصفیه و همزمان برق تولید کند.
به گزارش ست نیوز، محققان دانشگاه شهر بینگهمتون در ایالت نیویورک آمریکا در حال کار بر روی یکی از تحقیقات خود در حوزه ساخت «باتریهای زیستی از باکتریهای تولید کننده برق» و بسط نتایج آن به «گیاهان مصنوعی خانگی» هستند که میتوانند اکسیژن و نیرو تولید کنند.
به نقل از ایسنا، سئوکهون چوی و مریم رضایی دانشجوی او در دوره دکتری تخصصی ابتدا بر آن شدند که یک برگ مصنوعی بسازند و بعد از اینکه متوجه شدند این برگ قادر به جذب دی اکسید کربن و تولید اکسیژن است، اقدام به ساخت یک گیاه پنج برگ کردند.
آقای چوی در این رابطه گفت که مصالح به کار رفته در ساختمان منازل، فرش و حتی فعالیتهای رایج مانند پخت و پز میتوانند مواد سمی آزاد کنند یا فینفسه حاوی مواد سمی باشند. مقاله تحقیقاتی آنها به گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO) اشاره دارد که «کیفیت پایین هوا را به عنوان مهمترین تهدید زیست محیطی برای سلامت عمومی در سراسر جهان» قلمداد کرده است.
این گیاهان مصنوعی میتوانند از فرآیندی مشابه فتوسنتز طبیعی برای جذب دی اکسید کربن (CO2) از هوا، به ویژه با استفاده از سیانوباکتریها استفاده کنند. با این فرآیند، آنها نه تنها اکسیژن تولید میکنند، بلکه بیوالکتریک نیز تولید میکنند. اساساً، این گیاهان مصنوعی به عنوان «نسخهای در مقیاس کوچک از فناوری جذب و استفاده کربن عمل میکنند که برای استفاده در محیطهای داخلی طراحی شده است.»
نسخه تولیدشده این گیاه مصنوعی در دانشگاه بینگهمتون عمل فتوسنتز را با استفاده از نور داخلی انجام میدهد و به کاهش ۹۰ درصدی دی اکسید کربن داخل منزل منجر میشود. چوی میگوید که تولید برق یک مزیت ثانویه این گیاه مصنوعی محسوب میشود، اگرچه که خودش امیدوار است که این فناوری را برای رسیدن به خروجی دستکم ۱ میلی وات ارتقا دهد. او معتقد است که این مزیت ثانویه میتواند کاربردهای عملی مانند شارژ تلفن همراه را ارائه دهد.
علاوه بر این، این محققان به منظور بالابردن طول عمر این گیاه مصنوعی و به حداقل رساندن نیازهای نگهداری از آن، در حال بررسی بهینهسازی آن از طریق امتحان کردن چندین گونه باکتری هستند.
محققان در سراسر جهان در حال توسعه راهحلهای خلاقانه برای بهبود کیفیت هوای داخل ساختمانها (IAQ) از جمله نصب «دیوارکوبهای مقرونبهصرفه هنری تصفیهکننده هوا» هستند، مخصوصا که لزوم حفظ کیفیت هوای داخل ساختمانها از زمان قرنطینههای دوران همهگیری کووید-۱۹ برجسته شده است.
اکثر مردم بیشتر وقت خود را در داخل خانه میگذرانند و بهبود کیفیت هوای داخل خانه میتواند به کاهش انتقال بیماریها، افزایش بهرهوری، و تقویت تابآوری در برابر تغییرات آب و هوایی کمک کند. چوی در همین رابطه گفت: «با کمی اصلاح، این گیاهان مصنوعی میتوانند در هر خانهای جای خود را پیدا کنند؛ کما اینکه مزایای این ایده به راحتی قابل مشاهده است.»
۵۸۵۸